Talang

Jag sitter här i soffan och ser på talang. Tänkte jag skulle skriva något, för nu är det rätt många som har börjat läsa min blogg. Det är ju kul! Men ni får gärna börja kommentera lite mer. Blir så mycket roligare att blogga då :) 

Imorgon kommer Jimmy hem! Jag saknar honom så sjukt mycket. Han har ju varit i Trollhättan i...typ 10dagar eller nåt. Känns som en evighet, haha. Men imorgon kommer han hem, och då ska jag krama sönder honom lite :) 

Hum...vad ska jag skriva mer då? 
Jo! Det är rätt många som vill se en bild på magen nu. Så jag tänkte lägga upp en bild någon dag. 

Nu är reklamen slut, så nu får jag sluta skriva.
Pusshej!



Vecka 26

Idag går jag in i vecka 26! Och idag var jag även på barnmorskemottagningen och mätte magen, tog prover, pratade lite och lyssnade på bebis hjärta :)  Allt såg jättebra ut! Förutom att jag behöver börja ta järntabletter, såklart... 
Och när vi skulle lyssna på bebis hjärta så verkade hon inte vilja att vi skulle höra, haha. Hon bara gömde sig hela tiden. Och så blev hon sur och sparkade jättehårt! Så det tog lite tid, men till slut fick vi höra hennes små hjärtslag i alla fall. Det var jättegulligt :)



Såhär står det om vecka 26 på familjeliv.se:

Kroppen: Det är vanligt att man får häftig kramp i till exempel vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna. Om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln. Det är inte ovanligt att du får ryggproblem och måste vila mer. Be din partner om massage, avlasta genom att ligga på golvet med underbenen på en stol.

Barnet: Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.



Hejhej

Jahapp, känns som att jag borde skriva något. Men vad? Haha.

I söndags åkte jag, Malin och Zacke med pappa till farmor och farfar för att äta lite mat och så. Farmor hade gjort en omelett med kantareller...och jag är ju galen i svamp, så det var jättegott! :)

Igår var vi till morbror Kjell, så han fick träffa lilla Zackebebis. Och idag har jag bara vart hemma! Rätt skönt :)

Nu sitter jag här och funderar på vad jag ska skriva...men jag kommer inte på något. Så jag får skriva mer imorgon. Godnatt! 




Doktor Mugg!

Jag och Malin ser på doktor Mugg. Hur normalt är det? HAHA!




God morgon :(

Jahapp, klockan är sju, jag vaknade nyss av att jag är jättekissnödig (haha) och har jätteont i ryggen (buhu), så nu kan jag inte somna om. Har vart så ett tag nu, och det lär väl fortsätta vara så tills bebis kommer också, antar jag. Det är bara att vänja sig! :) Men nu tror jag att Malin och Zackebebis är där nere, så jag är inte den enda som är vaken i alla fall. Det är ju skönt. Jag saknar min Jimmy...blev inte att prata med honom så mycket igår. Menmen, han kommer väl hem snart igen. Haha, usch, vilket tråkigt inlägg det här blev. Får skriva något roligare senare! :)




Titta så sött! Fabian blev nog glad över a...

img_4131 (MMS)

Titta så sött! Fabian blev nog glad över att bli morbror, haha :)  Idag ska vi till mormor och morfar, sen ska vi handla. Annars vet jag inte riktigt vad som händer idag. Leka lite med Fabian kanske :)  Nu ska vi i alla fall snart äta lunch, sen blir det stan!




Tänkte bara testa om det funkar att blogga...

Tänkte bara testa om det funkar att blogga från mobilen! I så fall blir det nog lite fler inlägg per dag :)




Kakor!

Hm.. Jag lovade ju att lägga upp en bild på kakorna när dom var klara. Nu är dom klara, fast dom ser jätteäckliga ut på bilden! Men dom är i alla fall goda :D 





Trallalaa!

Jag har bakat havreflarn idag. Dom ser lite roliga ut, men dom blev ganska goda i alla fall, haha. Tyvärr fanns det ingen blockchoklad hemma, men Jimmy och Svennis är så snälla att dom ska köpa det på väg hem! Havreflarn är ju så mycket godare med smält choklad på :) 
Får väl fixa en bild på mina mongokakor sen när jag har haft på chokladen. Det har blivit lite dåligt med bilder i bloggen nu, ska försöka bli bättre på att lägga upp mer bilder! 

Nu har jag precis fönat håret och fixat mig liite. Snart ska jag laga mat. Falukorv och makaroner, hehe. Sen kommer pappa och hämtar mig och Jimmy, och då ska vi åka och hälsa på Malin och Zacke! :)




2011-04-20

Hejsan!

Jag är sjuukt trött, haha. Kunde inte sova inatt, Zacke var ju påväg! Imorse vaknade jag typ halv 7, och då gick jag ner och gjorde varm choklad och satte mig i soffan. Och här sitter jag fortfarande kvar! 
Senare ska jag väl åka med pappa till Uppsala och hälsa på Malin och Zacke :)  Annars vet jag inte vad jag ska göra idag. Inget, antar jag. 

Nej, nu ska jag fixa frukost, är jättehungrig! 
Skriver säkert mer senare, puss!


Beeebiis!

Inatt bestämde sig lilla Zackebebis för att komma ut. Å han är så söt :D
Grattis syster<3


2011-04-19

Nämen, även fast jag skrev igår så kom jag ihåg att skriva idag också. Det börjar gå bättre med bloggandet nu! Ska försöka fortsätta såhär nu också. 

Idag har jag varit i skolan. Det var kul att komma tillbaka igen efter fyra veckor "ledigt"! Lite rörigt i klassen eftersom att alla inte läser samma kurs just nu, men det är rätt kul att se vad dom andra håller på med ändå :) 
På lunchen gick vi till Amazing Thai och åt. Jag har aldrig ätit där innan, tror jag. Det var jättestark mat där! I alla fall det jag åt. Stackars bebis...haha! 

Just nu väntar jag på att Lena (min lärare) ska skicka min nya studieplan till mig. Jag har ju fått ändra om lite i studieplanen. Flyttat om kurserna lite. För i kursen jag skulle ha läst nu egentligen är det praktik, och på praktiken ska man ju lära sig att lyfta bland annat. Och det ska ju inte jag göra nu med bebben i magen.
Så istället för att läsa den långa kursen resten av terminen, så ska jag få läsa tre lite kortare kurser som inte har praktik :)

Nu kom Jimmy hem så nu ska jag kramas lite!




2011-04-18

Hejhej!

Väldigt skönt väder ute idag, synd att det blåser bara...
Idag har jag inte gjort så mycket. Vaknade ganska tidigt, så jag la mig i soffan och tittade på tv. Sen gick jag ut och lekte med Fabian, och sen blev det lunch. Och sen har jag inte gjort så mycket mer.

Senare vet jag inte vad som händer. Jag och Jimmy ska laga mat idag, det blir lasagne. Hoppas det blir gott! :)

Har inget mer att skriva just nu, skriver kanske mer senare. Pusshej!


Vecka 24

Bild och text har jag lånat från familjeliv.se



Kroppen: Om du hittills inte funderat så mycket över det här med att vänta barn, blir det mer uppenbart nu när magen blir större. Du har nu gått upp 5–7 kilo, vissa ännu mer. Det är vanligt med ryggproblem, till exempel att du känner dig trött eller har ont i svanken. Foglossning är en annan vanlig åkomma under graviditeten. Det beror på att brosket i fogarna som håller ihop bäckenbenen luckras upp något av graviditetshormonerna för att ge plats åt barnet när det sedan ska födas. Man blir överrörlig i bäckenlederna och kan få smärta och inflammation när bäckenbenen gnider mot varandra. Skulle det drabba dig får du försöka ta det lugnare och anpassa dig till vad kroppen klarar av. Efter förlossningen är det extra viktigt att inte belasta bäckenet för mycket genom att till exempel bära tungt, på så sätt kan fogarna läka. Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, så kallade förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 centimeter långt. Barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.





Titta vad jag hittade...





Josh kommer till Sverige i September.
På något sätt ska jag dit, jag måste! Haha!


Bloggsvar

Nu har jag fixat Bloggsvar på bloggen. Eller, Malin skickade inbjudan till mig. Wie!
Ni hittar den högst upp till vänster här i bloggen. Så nu får ni se till att fråga mig massa saker! :)




2010-04-14

Hejsan

Vet att jag inte har skrivit på några dagar...igen. Men den här gången har jag i alla fall haft en anledning till det, haha. Jag har varit magsjuk. Fick även sjukt hög feber natten efter. Inte kul! Och nu har jag lyckats bli förkyld också. Sån otur man kan ha...

Jaja! Idag skulle jag ha gått till nån sjukgymnast och dietist, fick en tid dit av barnmorskan. Men jag orkar verkligen inte med det idag, så jag får ringa och fixa en ny tid om det går. Om två veckor ska jag i alla fall dit å lyssna på bebbens hjärta och sådär för första gången :) 

Just nu orkar jag inte skriva mer, skriver nog lite mer ikväll!


Stark spark!

Hm...våran lilla flicka börjar bli stark nu, tror jag. Nyss råkade jag lägga datorn liite på magen, och då sparkade hon till jättehårt så att datorn hoppade till lite. Haha :)

Idag är det 11april! Alltså är det exakt fyra månader kvar tills hon är beräknad att hälsa på oss :)  
Tiden går fooort!

Haha, vet inte riktigt vad mer jag ska skriva, ville bara skriva något i bebis-kategorin. Har ni sett att jag har blivit duktig med det förresten, att lägga in mina inlägg i kategorier? En lista på dom fyra kategorier jag har finns till vänster i bloggen.

Jaja! Eftersom att jag inte har något mer att skriva, så får jag väl sluta då. Kan avsluta med att lägga upp en ultraljudsbild på lillflickan. 

Haha, den här bilden är så söt. Fast konstig. Hon ser ut som en liten alien :')<3



2011-04-11

Nu har det gått tre dagar sen jag skrev igen. Ah, får bli bättre på det här nu, tycker jag.

Hela helgen, och även idag, har jag i alla fall bara vart hemma. Skönt! :)
En annan sak som är skönt är att det ÄNTLIGEN har blivit vår nu. Idag såg jag både en tussilago och några blåsippor, för första gången i år. Och det var 16grader här, så jag följde med Fabian ut och lekte lite med honom i sandlådan. Och så spelade vi lite fotboll...eller, det som Fabian kallar fotboll i alla fall, haha. Vi sparkade lite boll, helt enkelt. Han är så söt <3




Vecka 23

Japp, idag går jag in i vecka 23. Känns som att det här går jäättefort! Haha :)



Kroppen: Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.

Barnet: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.

Den här texten är alltså inget jag har skrivit själv, som ni kanske förstår, haha. 
Det är från samma sida som jag har tagit bilden ifrån :)



2011-04-08

Så, nu hade jag tänkt börja blogga igen, haha. Kanske inte blir jättemycket bloggande, men så mycket som möjligt i alla fall! Får skriva när jag har något att skriva om, helt enkelt. 

Jag och Jimmy har ju varit i Trollhättan i lite mer än en vecka, vi kom hem i tisdags. Självklart fick vi lite bebisgrejer när vi kom dit, haha. Ett täcke, och en bärsele fick vi av Gisela. Och så fick vi kläder av Sussi :) 
Vi köpte lite kläder själva också, jättesöta! 
När vi kom hem igen fick vi även massa grejer av mamma. Många fina, jättesöta kläder :D  Vi får se om det kanske kommer upp en bild på allt senare. Annars lär ni nog få se en bild om några månader när dom väl sitter på våran lilla flicka :)<3 

Hm...vad ska jag skriva mer då?
Jo! Jag fick MVG på slutprovet i medicinsk grundkurs. Känns riktigt bra! Nu får vi hoppas att det går lika bra i nästa kurs också :)

Jag och Jimmy har ju fått ett erbjudande på en lägenhet, förresten. Så håll tummarna för att vi får den, är ni snälla! :) haha

Nu ska jag hitta på något annat. Hejhopp!




Jag lever!

Haha, ja, jag lever faktiskt. Har bara inte orkat blogga på ett tag nu. Men jag ska försöka komma igång med bloggandet snart igen :)








RSS 2.0