Sjukling

Det blev visst inget mer inlägg i torsdags, som jag skrev att det skulle bli. Jag har ju inte skrivit ett enda inlägg i helgen, så jag tänkte att jag skulle skriva något nu.

Helgen har varit roligare än jag trodde att den skulle bli. Jag trodde att det skulle bli jobbigt här eftersom att alla utom jag dricker och jag har börjat få rätt mycket ont och så, men det har inte varit så farligt faktiskt. Jag har haft ont i ryggen till och från, och så har jag varit ganska trött för jag har inte kunnat sova ordentligt, men annars har det bara varit kul :)

Just nu är Jimmy ute med sin pappa och fiskar igen, och jag sitter här och funderar på vad jag ska hitta på. När dom kommer tillbaka ska vi i alla fall åka och köpa pizza.
Och halstabletter, hoppas jag! Hoppas att affären inte hinner stänga. Jag har blivit sjuk...
Har jätteont i halsen, det gör ont i öronen när jag sväljer och imorse när jag vaknade hade jag nog rätt hög feber och sjukt ont i huvudet. Men nu är det lite bättre, jag har nog ingen feber just nu i alla fall. Det värsta är halsen. Hoppas det går över fort.. 

Nu ska jag gå ut och sätta mig istället, hejhopp :)


Vecka 34 (33+2)

Glömde ju skriva i fredags igen, så jag lägger upp det nu. Men jag har ingen bild på magen just nu, så jag uppdaterar det här inlägget sen...om jag orkar, haha.

Från familjeliv.se:
Du är i vecka 34.
Du har gått 33 fulla veckor och 2 fulla dagar (v33+2).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 11 aug 2011
Du har 46 dagar kvar till beräknad förlossning.

Kroppen: Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning, ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.
Många börjar fundera allt mer på förlossningen. Det är vanligt att man är orolig för att något ska hända. Du kan vara orolig för att du har mått ”för bra” och tänka att ”det får inte vara så här lätt”. Eller så tänker du motsatsen, ”allt har varit så jobbigt, det kanske inte är meningen att jag ska få vara glad”. Det är vanligt och helt normalt. Även som partner kan man ha många funderingar. Det är svårt att förbereda sig på att vara ett bra stöd när man inte vet vad som väntar. En del blivande pappor eller partners kan uppleva tanken på förlossningen som skrämmande.

Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas/partners samt främmande personers röster.



Sova?

Jag är såhääär trött idag! Har haft jättesvårt att sova inatt, för jag har haft ont överallt.
Nu sitter jag i alla fall här och väntar på att Jimmy ska bli klar i duschen, så att jag också kan duscha. Sen blir det väl frukost, fixa mig, packa och sånt, och sen åker vi nog! Blir nog att vi åker vid lunch ungefär. 
Och nu blev Jimmy klar, tror jag, så nu hoppar jag in i duschen. Skriver nog igen när vi är i bilen :)
Hejhopp!


Duktiga jag

Hejsan! 

Idag har jag vart duktig och tvättat fyra maskiner tvätt. Dessutom har jag städat liite här på rummet. OCH så har jag pluggat massor! Så idag har jag vart duktig, tycker jag. Har till och med hunnit med lite yoga, det var skönt! :)

Nu sitter jag här och skriver med bästa Linda på msn, så nu är jag glad. Inte för att jag inte har vart glad tidigare, men man blir liksom lite extra glad när man pratar med henne :) 

Imorgon blir det att åka bil...långt! Typ 35mil, tror jag. Jag och Jimmy ska till Laxsjön för att fira midsommar med hans familj :) 
Så imorgon när vi kommer fram kommer jag nog ha rätt ont, med tanke på foglossningen... Det brukar kännas när jag har suttit stilla för länge, eller rört på mig för mycket. Och imorgon ska jag ju sitta stilla väldigt länge. Inte för att det är SÅ illa, men det gör väldigt ont!
Men vi får väl stanna lite så jag får ställa mig upp, haha :) 

Nu vet jag inte vad jag ska skriva mer.. Skriver säkert något imorgon när vi är påväg. 

Juste! Idag är det 50 dagar kvar tills våran lilla prinsessa är beräknad att komma, så jag lägger upp en ultraljudsbild.




Vecka 33 (32+4)

Oj, nu har jag inte bloggat på en vecka. Har inte orkat, antar jag, haha. 
Jaja, jag glömde i alla fall att lägga upp vecka 33 i fredags, så jag gör det nu istället..

Du är i vecka 33.
Du har gått 32 fulla veckor och 4 fulla dagar (v32+4).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 11 aug 2011
Du har 51 dagar kvar till beräknad förlossning.

Kroppen: Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa. 

Barnet: Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.

Den här gången blir det ingen bild. Men jag ska se till att komma ihåg det på fredag när jag går in i vecka 34!


Möte på MVC

Nu har jag precis kommit hem från ett möte med barnmorskan. Idag följde Jimmy med för första gången! :)
Vi gjorde det vanliga. Pratade lite, mätte blodtryck, lyssnade på bebbens hjärta, och det såg bra ut. Men när hon sen skulle mäta magen så hade den inte växt något alls. Det var exakt samma mått som för tre veckor sen... Men det är nog inget som är fel, kan vara så att hon ligger annorlunda nu eller så bara.
Vi fick i alla fall tid för en extramätning om en vecka. Får väl se om det är något annat mått då. Hoppas det :)
Vi fick även massa andra tider...

16/6 - Föräldrautbildning
21/6 - Extramätning
22/6 - Föräldrautbildning igen
1/7 - Vanligt möte
6/7 - Förlossningsinfo (blir säkert mätning och sånt där med)

Så det blir fem besök på MVC på bara tre veckor. Hoppas det inte blir fler :)



Blåbärspaj

Hej!

Jag har precis bakat blåbärspaj (säger man att man har bakat en paj förresten..?). Den ser lite rolig ut, känns som att det blev för mycket bär om man jämför med degen...men vi får väl se hur det smakar! 



Nu tänkte jag städa undan lite här. Inte för att det är stökigt, mamma städade ju innan dom åkte härifrån, haha. Men man kan ju ändå vara lite snäll och göra det liite fint här innan dom kommer hem :)


Tröttis

Nu tänkte jag att jag skulle vara sådär duktig och skriva TVÅ dagar i rad igen. Haha! Jag måste verkligen lära mig att skriva något varje dag...blir roligare så, tror jag. 

Jag är sjuukt trött! Men jag vill inte gå upp och lägga mig än.. Jag har så ont i benen. Dessutom är det varmt. Och när jag ska sova, så är det dom två värsta sakerna som finns!
Otur att det både är varmt och att jag har ont samtidigt...
Så därför har det blivit sent idag. Men det känns bättre att sitta här och göra något, än att ligga i sängen och snurra runt för att man inte kan sova. Tror inte Jimmy skulle bli så glad heller, om han vaknade hela tiden bara för att jag inte kan somna :)

Idag är det förresten två månader kvar tills lilla Alice är beräknad att komma ut till oss :)
Jag längtar!

Näe, nu är det något djur som låter väldigt läskigt här utanför, så nu tänker jag nog gå upp och försöka sova ändå...
Godnatt!


Godnatt!

Hejhej!

Nu är jag och Jimmy ensamma här i huset, för mamma, Svennis och Fabian är på hotell i Eskilstuna över helgen. Och det betyder att jag och Jimmy måste ta hand om djuren här hemma. Till exempel ta in hönsen på kvällen (fast det är Jimmys jobb, jag är livrädd för fåglar...), och även få in kaninen i sin bur på kvällen. Och att få in kaninen var inte det lättaste. Vi jagade och lockade på henne i 45 minuter(!) innan Jimmy fick tag på henne och kunde bära in henne i sin bur.
Puh!

Jimmy har precis gått upp och lagt sig, han ska upp klockan 3 imorgon och jobba. Så nu ska jag tvätta bort mitt smink och och sen ska jag faktiskt också gå och lägga mig. 



Vecka 32

Vecka 32 redan! Det går fort :)
Men...nu känns det som att tiden kommer börja gå långsamt. Det är ungefär nio veckor kvar...
Nio varma veckor, med ont i ryggen och tjockisfötter. Haha! Nejdå, det är faktiskt inte illa.
Men värmen börjar bli jobbig..

Hm...vad mer kan jag skriva? 
Hon har börjat sparka jättehårt nu. Hennes favoritställe att sparka på verkar vara ner i
höftbenet, och det gör ontontont! Jag längtar inte tills hon lägger sig till rätta och börjar sparka
upp i revbenen, haha :)

Från familjeliv.se:

Du är i vecka 32.
Du har gått 31 fulla veckor och 0 fulla dagar (v31+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 11 aug 2011
Du har 62 dagar kvar till beräknad förlossning.

Kroppen: Man kan lätt bli andfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten
har ökat. Att man blir andfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig
man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.
I vissa landsting görs ett extra ultraljud i vecka 32 för att kontrollera att barnet växer som det ska.

Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 centimeter långt. Nu har barnet något bättre kontroll över sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.



Kardbojjeband

Fråga mig inte om rubriken. Hahaha!

Tyckte att det var dags att skriva något igen, men nu kommer jag inte på något att skriva.
Just nu sitter jag i alla fall här och ser på tv. Har precis kollat runt lite efter psykologiboken, den billigaste jag kan hitta kostar 250kr. Känns dyrt för en kurs som bara håller på i två veckor... Menmen, jag måste ju ha den! 

Nej, jag vet inte vad jag ska skriva. Får väl tänka lite, så får vi se om det kommer upp något mer inlägg senare.


Trallalaa

Har inte skrivit sen i fredags, så det är nog dags nu...

I lördags var jag och Jimmy i Västerås. Mamma skjutsade oss till Erikslund, och där gick vi runt hur länge som helst. Det blev nog en rätt lång promenad där, haha.
Det första vi gjorde var att åka till Barnens Hus och kolla på barnvagnar. Vi bestämde oss för att det får bli en Teutonia Mistral S, så den beställde vi. Och såhär ser den ut: 

Hittade tyvärr bara bild på sittdelen.

När vi var klara på Barnens hus så gick vi runt i massa andra affärer. Bland annat så köpte Jimmy ett par skor, jättefina! Fast dom har jag ingen bild på... 
Sen gick vi till något asiatiskt matställe och åt. Jag åt kyckling och champinjoner med ris och vitlökssås. Sjukt gott!

När vi tyckte att vi var klara i Erikslund så tog vi bussen in till stan. Vi gick på bio och såg Pirates of the Caribbean 4. Men vi tyckte inte att den var så bra, tyvärr... 

Hm...vad har mer hänt sen sist jag skrev?
Igår var mormor och morfar här. Vi satt ute och grillade korv och fikade lite. Annars har jag nog inte gjort så mycket mer. 
Idag får jag väl försöka att börja plugga lite med psykologin. Jag har ingen bok än, men jag hinner ju inte klart med kursen i tid om jag inte börjar nu.. 

Nu ska jag i alla fall se på tv en liiiten stund, sen blir det att leta psykologibok!



Varmt!

Åh, det är så varmt, så det går verkligen inte att somna. Bläh!
Nu sitter jag i alla fall nere i köket och äter en macka. Blev hungrig, så jag tyckte det var lika bra att gå ner och äta något...kan ju ändå inte sova.
Men nu ska jag dricka lite vatten, sen ska jag gå upp och krama min söta, snarkande älskling. Och den här gången SKA jag somna!
God natt.


Byta blogg?

Jahapp, jag heter inte Nina Mattsson längre. Nu heter jag Nina Karlsson. Och då kan jag ju inte ha en blogg som heter ninamattsson. Så jag måste byta bloggadress. Men jag tror inte att det går..? Så jag får nog göra en helt ny blogg :/
Tråkigt, eftersom att jag nästan börjar bli klar med den här bloggdesignen nu. Och så har jag ju massa inlägg som jag vill ha kvar från den här bloggen också! Om jag byter blogg så får jag lägga över inläggen från den här bloggen, till den nya. Jag har ju skrivit så mycket om bebis och sådär, och det vill jag ju ha kvar. 
Om jag gör så, så är det ju bara datumen på inläggen som blir fel. Men det gör ju inte så mycket. Jag har ju skrivit datum på många inlägg så... Annars är det ju bara att skriva in datumet i själva inlägget när jag lägger in det i nya bloggen.

Jaja, antagligen blir det en helt ny blogg snart. Men jag bloggar från den här bloggen så länge. Tills jag har fixat i ordning en ny :)


Vecka 31

Igår var det 10 veckor kvar!

Du är i vecka 31.
Du har gått 30 fulla veckor och 0 fulla dagar (v30+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 11 aug 2011
Du har 69 dagar kvar till beräknad förlossning.

Kroppen: Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av till exempel stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som exempelvis att gå i trappor och bära tunga saker.
Om du har extra tungt arbete kan du ansöka om havandeskapspenning nu. Det gör du hos försäkringskassan. 

Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan åtta centimeter i diameter och fötterna knappt sex centimeter. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.



Nagellacksinlägg

Haha, jag har precis målat naglarna. Och det har inte torkat än...så det är lite svårt att skriva. Men det går!
Jag kunde ju väntat någon minut till med att skriva, så hade det blivit lite lättare att skriva...

Snart ska jag med mami in till stan och handla. Då SKA jag även komma ihåg att köpa ett frimärke så att jag kan skicka iväg lite papper. Har tänkt göra det länge nu, men jag har glömt det hela tiden.. Som vanligt :) haha. 

Igår blev jag klar med Etiken förresten! Tyvärr har jag inte fått något betyg i kursen än, för den nya läraren är seg på att rätta...så jag är fortfarande lite nervös. Fast jag gissar på VG, för det har jag fått på dom flesta uppgifterna jag har skickat in. Men vi får väl se! :)

Förresten...idag är det en månad kvar tills vi får nyckeln till lägenheten!






RSS 2.0