Mobilblogg från skolan

Hejsan! Jag sitter i skolan och väntar på att läraren ska bli ledig. Egentligen slutade vi för typ en halvtimme sen, men alla verkar stanna kvar för att prata med läraren.. Även jag! Jag tänkte fråga lite om nästa kurs och så. Har väntat i en halvtimme nu, så det börjar bli lite segt... Men jag har ju inte bråttom nånstans så jag kan lila gärna vänta :) När jag har pratat klart med läraren så ska jag gå till Malin, och då ska vi äta lunch. Efter det får jag vänta på Jimmy och Svennis som ska hämta mig, och sen är det väl bara att åka hem och plugga lite. Vet inte vad mer jag kan skriva nu.. Får se om det blir något mer inlägg senare. Hejhopp!




2011-05-30

Det känns som att jag bara skriver samma saker nu för tiden... Blir bara massa om att jag pluggar hela tiden. Men det är ju nästan bara det jag har gjort ett tag nu, så vad mer kan jag skriva? Haha.
Jag ska i alla fall bli bättre på att skriva, det lovar jag. Jag måste bara komma på vad jag kan skriva om...

Imorgon är det i alla fall sista dagen i skolan. Sen blir det bara plugg hemifrån över sommaren. Och såklart efter sommaren också, för mig. För då kommer jag ju ha en söt liten flicka att ta hand om, så då får det också bli plugg hemifrån :) 
Men ja, imorgon är det sista dagen för den här terminen. Och vi ska ha vanlig skoldag fram till lunch, sen ska heeela klassen ut på picknick, hahaha. Om det är fint väder förstås...annars får vi väl ha picknick i klassrummet eller något, haha! Det blir nog kul :)

Nu får det bli lite yoga innan jag sätter näsan i Etik-boken igen... Jag har blivit lite kär i yoga, så det är nog något jag kommer fortsätta med även när bebben är född. Det är så skönt! Och man blir så avslappnad :)
Ni borde testa! :)


Vecka 30

Du är på dag 204 av 280.
Du är i vecka 30.
Du har gått 29 fulla veckor och 0 fulla dagar (v29+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 11 aug 2011
Du har 76 dagar kvar till beräknad förlossning.



Kroppen: Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare och förkorta gärna dina arbetsdagar. Om du får kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen för att se att den inte är försvagad och öppnar sig i förtid. Om så är fallet kan sjukskrivning vara aktuellt för att man ska kunna vila. Ibland rekommenderas en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel som stoppar sammandragningarna.
De flesta föräldrar kommer nu att börja eller har redan påbörjat en föräldrakurs eller förlossningsförberedande kurs.

Barnet: Barnet växer mycket och ökar nu från drygt ett kilo till tre och ett halvt kilo på bara tio veckor. Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud inifrån mammans kropp, bland annat ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en kraftigt trafikerad gata.



2011-05-26

Jag testade ju yoga igår. Det var sjukt skönt! Så det tänker jag allt fortsätta med! :)
Fast jag måste ju säga att man känner sig lite knasig när man gör alla rörelser där helt för sig själv...

Nu sitter jag i alla fall här och ska plugga igen... Pluggade lite tidigare idag, men tog nyss en paus och satte mig och spelade lite gitarr istället. Det behövdes, tror jag.
Men nu får jag sätta igång igen, vill ju bli klar med den här kursen nu så jag hinner med två till innan vecka 26...


Gravidyoga?

Nu sitter jag här och ska snart plugga. Känner mig lite stressad, har två kurser kvar som ska vara klara innan 3/7. Men det ska nog gå bra! :)
Jag vet ju vad jag kommer att göra i sex veckor nu i alla fall, haha. Tänkte försöka bli klar så fort som möjligt, så kanske man kan få några dagar utan plugg i sommar.

Får väl se hur det går med det.

Nu, innan jag börjar plugga, blir det lite yoga. Medan jag fortfarande är ensam hemma, hehe :) Min barnmorska tipsade mig om det, så jag tänkte testa. Får väl se hur det är. Vet inte vad det är för skillnad på vanlig yoga och gravidyoga. Det kanske bara är lite enklare eller något sånt.
Jaja! 

Någon som har testat gravidyoga någon gång? :)



Blablabla

Hejhej!
Jag är glad idag. Har ingen speciell anledning, tror jag, jag bara är det. Haha :)

Jahapp, fyra dagar sen jag skrev något...sorry! Vad har jag gjort sen dess då?
Hm...i lördags var jag och Jimmy till Västerås och kollade runt lite. Jag fick en väska av honom ♥ hehe.
Sen gick vi och åt på någon restaurang, det var jättegott! Men jag vet inte vad restaurangen heter, tyvärr. När vi hade ätit tog vi bussen till Erikslund, för vi tänkte gå på ikea och kolla lite. På väg från bussen till ikea hittade vi även barnens hus, så där gick vi in och kollade på lite barnvagnar. Det är ju faktiskt bara två och en halv månad kvar nu, så det är nog dags att beställa en barnvagn snart. Det blir nog antingen Emmaljunga Nitro city eller Teutonia Mistral S. Jag gillar Teutonia mest, tror jag. Men vi får se vilken det blir nästa gång vi åker dit. 
Sen gick vi som sagt till ikea, där handlade vi lite smågrejer som behövs till lägenheten sen. Och...sen kom mamma och hämtade oss, så då åkte vi hem :) 

Annars har jag inte gjort så mycket. Igår var det ju skola halva dagen. Sen åkte jag med mamma till Västerås och hämtade Jimmy. 
Känner att det här inlägget blir för långt om jag ska skriva om vad jag ska göra nu också. Så jag skriver ett till inlägg strax!



Lördag ☺

Brukar inte känna något speciellt för helger nu för tiden, haha. Men idag känns det bra att det är lördag. Det lät knas...haha!

Jaja.

Nyss åt jag och Jimmy frukost. Jag åt vaniljyoghurt, och så skivade jag i banan och jordgubbar. Jääättegott! Och ganska nyttigt :) Sen förstörde jag det nyttiga och åt lite av det vitaste brödet man kan hitta... Men ändå, jag känner mig duktig :) Haha!

Just nu sitter jag här i min nya, mysiga onepiece (lägger upp en bild i ett annat inlägg) och väntar på att Jimmy ska bli klar i duschen så jag också kan duscha. Sen blir det att fixa sig lite, för sen ska vi till Västerås! Det blir väl att gå runt i affärer och sen äta :)

Usch, vad tråkigt det blir på bloggen när jag inte lägger upp bilder. Ska bli bättre på det!



En liten lista

Vad är det första du tänker på när du vaknar? Jag vet inte faktiskt, det är nog olika från dag till dag. Imorse när jag vaknade var det typ "ligg still, jag vill sova lite till!". Bebis rör alltid på sig jättemycket på morgonen...
Skulle du ha sex med den personen du senast fick sms av? Haha, nej.
Har någon gjort dig besviken de senaste tre dagarna? Nepp.
Har någon sett dig i underkläder de senaste tre dagarna? Ja.
Om du var så full att du inte kunde gå, skulle den person du senast pussade ta hand om dig? Ja, det tror jag nog, haha :) 
Har du någonsin pussat någon som varit hög? Mjo.
Någonting som stör dig som folk sagt till/om dig? Mycket stör mig nu för tiden, haha.
Vad skulle du säga om personen du har känslor för skulle plinga på din dörr? Haha, tror inte att personen jag har känslor skulle plinga på min dörr. Han skulle nog låsa upp och gå in själv. Utan att plinga :)
Hatar du någon just nu? Näe.
Vem tog senast på din rumpa? Jimmy, antar jag? Haha.
Har du syskon som är äldre än 21? Nej :)
Hur fick du ditt senaste blåmärke? Ehm, jag tappade mobilen på smalbenet...
Saknar du någon just nu? Ja,
Är du längre än de flesta i din ålder? Hahah, nej det är jag nog inte.
Vad skulle du göra om någon av dina vänner höll på med den du senast pussade? Oj. Inte hade jag blivit glad i alla fall.
Har du någonsin fundera på att pierca din tunga? Nej, jag tycker det är lite äckligt :o
Känner du någon som är oskuld? Haha, jaa. Vad är det här för frågor egentligen..?
Brukar du tänka innan du talar? Oftast. Tror jag... Haha ;)
Skulle du någonsin kunna tatuera dig? Jaaaa, vill ha en till NU! :D
Håller du kvar vid någonting du borde släppa taget om? Hm, jag tror inte det..?
Har du någon av motsatt kön du kan berätta allt för? Yes :)
Skulle dina föräldrar bry sig om du kom hem efter fyra på morgonen? Haha, va? Konstig fråga. Ja?
Om dina föräldrar inte skulle gilla den personen du träffar, skulle du sluta träffa den då? Näe. Men jag tror faktiskt dom gillar Jimmy :)
Tror du att du skulle klara en månad utan att svära? Jättelätt! Jag svär aldrig, haha.
Man vet aldrig vad man har innan man förlorat det. Sant eller falskt? Det är nog ganska sant :)
Har du någonsin kysst ett ex efter att ni gjort slut? Jaa,
Pratar du ofta? Ibland pratar jag jättemycket och ibland är jag jättetyst, haha.
Vilka ställen har du varit på under de senaste tre timmarna? Bara hemma.
Vad är det bästa som hände dig idag? Det har ju inte hänt så mycket idag, har bara varit hemma..
Vem har du umgåtts med idag? Jadu. Bara Bagge än så länge, haha!
Är du en elak person? Det tror jag inte :)
Om du hade en miljon, säg en sak du skulle köpa? Det vet jag faktiskt inte. Just nu hade det nog blivit världens finaste barnvagn ? :)
Vad lyssnar du på just nu? Irriterande fåglar utanför.
Tror du att andra människor tycker illa om dig? Jag vet inte. Och jag bryr mig faktiskt inte heller. Dom får väl tycka illa om mig om dom vill. Jag lär ju ändå inte tycka om dom heller isf? :)
Om du var jagad av en alligator, vad skulle du göra? Öh, vet inte..?
Är du lycklig? Världens lyckligaste :)
När grät du senast? Å varför skulle jag berätta det? :)
Vem kramade du senast? Fabian!
Är du rädd för mörker? Ja :/ hehe.
Vad drack du senast? Juice.
Tror du att två ex kan vara vänner? Japp!
Sover du med dörren öppen eller stängd? Stängd.
Skulle du vilja vara berömd? Om ja, för vad? Nej, det tror jag inte.
Nämn någonting du verkligen vill ha just nu? Hm...pengar :D
Finns det någon person som du aldrig vill förlora? Jaa :)
Hur många gånger finns a med i hela ditt namn? 5



Vecka 29

Woho, ny vecka igen! Det känns som att det går fort nu. Även fast jag bara vill ligga i sängen och gömma mig vissa dagar. Haha...
Kopierat från familjeliv.se, som vanligt:

Du är på dag 197 av 280. (70,4%)
Du är i vecka 29.
Du har gått 28 fulla veckor och 0 fulla dagar (v28+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 11 aug 2011
Du har 83 dagar kvar till beräknad förlossning.

Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.
Nu besöker du din barnmorska varannan eller var tredje vecka, beroende på hur du mår och vilket stöd du behöver. Varje besök tar cirka 30 minuter och varje gång mäter man ditt blodtryck och din mage samt lyssnar på fosterljuden.

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.



Mobilblogg

Jag sitter i skolan och äter en mandarin just nu, vi har rast. Haha, intressant va? Idag har vi en ny lärare...ehm, kan ju säga att våran förra lärare var mycket bättre. Den nya visade oss nyss en film på Swahili (?), utan text, och sen skulle vi säga vad vi tyckte om den. Hur lätt är det när man inte ens förstår språket? Haha! Inte får vi göra mycket heller... Menmen, efter idag så har vi bara två skoldagar kvar, sen är det bara plugg hemifrån! Så vi får stå ut, hehe :) En bra sak däremot är att vi får sluta TVÅ timmar tidigare idag. Skönt :) Nej, nu börjar vi snart igen, så nu får jag sluta skriva!




Måndag

Hahaha, alla skriver typ "åhnej, det är måndag igen". Jag förstår inte varför måndagar är så dåliga? Visst, man ska tillbaka till jobbet igen efter helgen. Men det borde väl inte vara så farligt? Inte om man trivs på jobbet i alla fall :)
Jaja. Vem vet, jag kanske säger likadant sen när jag börjar jobba..? Haha

Nu sitter jag och ser på våra bästa år, sen blir det nog lite lunch. Och sen får det bli plugg!


Vecka 28 (27+2)

Jag glömde ju det här i fredags, så jag får lägga upp det nu istället. 
Som vanligt, så kopierar jag från familjeliv.se:

Du är i vecka 28.
Du har gått 27 fulla veckor och 2 fulla dagar (v27+2).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum: Tors 11 aug 2011
Du har 88 dagar kvar till beräknad förlossning.

Kroppen: Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.

Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?





2011-05-15

Det var ett tag sen jag skrev...nu igen. Ni får ge mig förslag på vad jag kan skriva om, så kanske jag kommer igång och skriver lite oftare :)

Idag har jag bara varit hemma, så jag har inte så mycket att skriva om. 
Nu ska vi snart äta räkmacka som mamma har gjort i alla fall. Gott! Tyvärr blir det inte att se på något kul på tv ikväll, för på den här tv:n lär det ju vara hockey som gäller... Mindre kul. 

Jaja!

Jag glömde ju skriva i fredags när jag gick in i vecka 28, så det kommer strax upp ett inlägg om det! :)


Pluggdag...

Imorse vaknade jag kl 6.30 (?) av att blixten slog ner precis utanför. Jätteläskigt :( 

Idag hade jag tänkt plugga typ hela dagen. Fast jag har inte kommit igång än, haha. Jag fastnade i soffan framför tv:n istället (a) Men jag ska plugga...snart. 

Nej, jag har inget att skriva. Skriver kanske mer lite senare :)


2011-05-11

Hejhej! 

Idag har det vart riktigt skönt väder ute. Satt ute i solen i typ tre timmar, och det var sjukt varmt. Men det blåste lite, så det var skönt ändå tycker jag :) Lyckades somna där ute också, så jag blev ännu mera röd... Haha!

Nu har jag tråkigt, haha. 
Och jag vet inte vad jag ska skriva heller. Ville bara skriva något :)




Ny header!

Nu har jag (äntligen) orkat fixa nya bilder och ny text till headern. Det blev tyvärr inte riktigt som jag hade tänkt, men det får duga tills jag orkar göra om det igen.

Idag har jag och Jimmy suttit ute i solen och pluggat. Jag blev lite röd på bara en timme, haha. Men det var inte så mycket, och nu har det redan blivit brunt! Tur. Det var väldigt skönt i solen i alla fall :) 
Just nu sitter Jimmy och spelar, och jag själv sitter här och funderar på vad jag ska göra, haha. Blir kanske att plugga lite mer. Även fast det är lördag... Åh, så duktig jag är ;)

Eller...äh. Jag sätter mig nog och nördar facebookspel istället. Hejhopp!


Magen

Här kommer en bild på magen! 





Vecka 27



Såhär står det på familjeliv.se:

Kroppen: Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu en bit ovanför naveln. För många fortsätter brösten att vara spända och lite ömma under hela graviditeten och det kan rinna lite vätska från dem. Extra fett lagras i brösten och dess körtlar växer. 
Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen.
Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Barnet: Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Barnet väger mellan 900 gram och ett kilo. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.


Haha. Det där om att inte sova så bra på nätterna pga drömmar och att man måste gå upp och kissa - det håller jag verkligen med om. Vaknar hela tiden, haha.
Eftersom att det är ny vecka idag så tänkte jag lägga upp en bild på magen också. Men det får bli lite senare i ett annat inlägg, för Jimmy får hjälpa mig att ta en bild :)



2011-05-04

Idag fick jag äntligen kursboken som jag har köpt (okej, Jimmy betalade den åt mig<3). Så nu kan jag äntligen börja plugga Etik. Jag trodde det skulle vara en lätt kurs, för det handlar ju mest om egna tankar och sådär. Men när man ser frågorna så är det inte lika lätt längre... Speciellt inte när boken är jättetunn. Och det står inte mycket i den heller. Menmen, det ska nog gå bra ändå :)

Idag har jag bara vart hemma. Eller okej, jag följde med mamma och handlade lite. Men annars har jag bara vart hemma. Jag har passat en sjuk liten Fabian i typ tre timmar, från det att mamma åkte och jobbade tills Svennis kom hem. Han sov på soffan i lite mer än en timme, sen ville han typ BARA kolla på Svampbob. Haha, så det var ju inte så jobbigt i alla fall. Fast det brukar faktiskt inte vara jobbigt att passa honom heller :)

Nu sitter jag bara här och skriver. Meeen, nu ska jag gå upp till Jimmy och mysa istället. Skriver väl mer imorgon! Pusshejs :)



Sorry!

Jag SKA bli bättre på att blogga. Jag ska försöka skriva åtminstone ett litet inlägg varje dag från och med nu. Får se hur jag lyckas den här gången... 

Idag är det ingen skola i alla fall. Tråkigt. Fast nyss tog jag tempen på mig, för jag mår inte så bra, och det visade sig att jag har 38.6 i feber, så det var väl tur att det inte var skola ändå. Jag får plugga hemma, helt enkelt. 

Nu ligger jag i soffan och ser på våra bästa år. Sen blir det väl att vila lite. Och sen får vi se om jag mår bättre, får hoppas det. Jag var ju nyss sjuk! 

Jaja, ska fortsätta se på tv nu. Skriver kanske senare, pusshej!






RSS 2.0